Οι ΗΠΑ κινητοποιούνται για βοήθεια πληγέντων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Οι ΗΠΑ κινητοποιούνται για βοήθεια πληγέντων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Τα συλληπητήρια τους στις οικογένειες των πληγέντων εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τις απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε ότι έχει δώσει οδηγίες στην ομάδα του να παραμείνει σε στενή επαφή με τους την τουρκική πλευρά και ανθρωπιστικές οργανώσεις ώστε να καθοριστούν οι ανάγκες στην περιοχή μετά τον σεισμό.

«Η αρχική μας ανταπόκριση για παροχή βοήθειας προς την Τουρκία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία ανταποκρίνονται για αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών σε ολόκληρη τη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν από αυτούς τους σεισμούς τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες» δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν.

Τη βαθιά του θλίψη για τους καταστροφικούς σεισμούς εξέφρασε και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ας εργαστούμε μαζί με αλληλεγγύη για να βοηθήσουμε όλους όσους επλήγησαν από αυτή την καταστροφή, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη απόλυτη ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE