Εντυπωσιακό: Έβαψαν μια ολόκληρη πόλη στα χρώματα του ουράνιου τόξου (φωτο-βίντεο)

Εντυπωσιακό: Έβαψαν μια ολόκληρη πόλη στα χρώματα του ουράνιου τόξου (φωτο-βίντεο)

Ένα διαφορετικό τρόπο για την πάταξη της βίας εμπνεύστηκε η κυβέρνηση για την πόλη Palmitas του Μεξικού.

Οι αρμόδιοι ζήτησαν από καλλιτέχνες του δρόμου να ζωγραφίσουν τα σπίτια σε διάφορα χρώματα, καθώς έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το χρώμα επιδρά θετικά στην ψυχολογία και περιορίζει αισθητά τις εκδηλώσεις βίας.

Η ομάδα έβαψε 209 σπίτια, συνολικά τοίχους 20.000 τ.μ. μετατρέποντας την περιοχή σε ένα υπέροχο αστικό ουράνιο τόξο.


Το αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι νέοι στην περιοχή να επηρεαστούν θετικά και η βία σχεδόν να εξαλειφτεί ανάμεσά τους, ενώ όπως αναφέρεται στον Τύπο, η σκέψη είναι το εν λόγω εγχείρημα να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE