Ζελένσκι: Πιθανή η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του έτους

Ζελένσκι: Πιθανή η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του έτους

πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι είναι «πιθανόν» να ξεκινήσουν φέτος επίσημες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τι συμφωνήσαμε πραγματικά σήμερα; Υπάρχει ομοφωνία για το γεγονός ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Απόψε, μπορούμε να πούμε ότι η Ουκρανία κάνει πρόοδο ως προς τον στόχο της», είπε στο καθημερινό, βραδινό διάγγελμά του, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου ΕΕ-Ουκρανίας που διεξήχθη στο Κίεβο.

«Συζητήσαμε και ήδη συζητούμε ως μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας», πρόσθεσε.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού σήμαναν δύο φορές σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζήτησαν με τον Ζελένσκι.

«Η Ουκρανία είναι ΕΕ, η ΕΕ είναι Ουκρανία», είπε ο Μισέλ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.