Πτώση Phantom: Με φωτογραφία του σμηναγού Τσιτλακίδη στα χέρια η σύντροφός του στην κηδεία - Δείτε βίντεο
03.02.2023 - 11:57
Στις 10 το πρωί έφτασε στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι η σύντροφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, Μαρία, για το τελευταίο αντίο στον σμηναγό - κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.
Η συντετριμμένη κοπέλα έφτασε στον ναό όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στις 12, κρατώντας τη φωτογραφία του αγαπημένου της στα χέρια.
Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του άτυχου πιλότου αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να προσφερθούν 1000 τριαντάφυλλα και 1000 κουφέτα σε όσους έρθουν για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη, καθώς η Μαρία και ο Στάθης ετοιμάζονταν να παντρευτούν.
Περίπου μισή ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί η άφιξη των γονιών του αδικοχαμένου σμηναγού. Τραγική φιγούρα η μητέρα του 31χρονου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία έλεγε ψιθυριστά «ψήλα, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό.
Πολύ χρήσιμη και σημαντική χαρακτηρίζει η Κυβέρνηση την επίσκεψη της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στις Βρυξέλλες, η οποία μετατοπίστηκε για τις 13 Ιουλίου.