Αποδέκτηκαν πρόταση του ΟΑΥ οι φαρμακοποιοί - Δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Αποδέκτηκαν πρόταση του ΟΑΥ οι φαρμακοποιοί - Δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Πρόταση στους φαρμακοποιούς για καταρχήν αύξηση του προϋπολογισμού υπέβαλε ο ΟΑΥ, η οποία και έγινε αποδεκτή ύστερα από συνεδρίαση.

Ανακοίνωση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρει ότι μετά την σημερινή συνάντηση του ΠΦΣ με τον ΟΑΥ και έντονες διαπραγματεύσεις και διαμεσολάβηση του Υπουργού Υγείας, τέθηκε πρόταση από τον ΟΑΥ για μία καταρχήν αύξηση του προϋπολογισμού των φαρμακείων για το 2023.

Η πρόταση, προστίθεται, περιλαμβάνει επίσης δέσμευση του ΟΑΥ για επαναδιαπραγμάτευση της αρχικής συμφωνίας φαρμακοποιών και ΟΑΥ, με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2023.

Η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση τόσο της μελέτης που γίνεται εκ μέρους του ΠΦΣ από την PWC, όσο και μελέτες του ΟΑΥ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου ότι ο Πρόεδρος του ΟΑΥ δεσμεύτηκε γραπτώς πως αν διαφανεί ότι χρειάζεται περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού για το 2023 θα ζητήσει, μέσω του Υπουργείου Υγείας, από το Υπουργείο Οικονομικών, συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τους φαρμακοποιούς.

"Το Συμβούλιο του ΠΦΣ σε έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε όπως κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΟΑΥ και όπως δεν προβεί σε όποιες κινητοποιήσεις στο παρόν στάδιο", αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE