Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με ταυτότητες άλλων προσώπων και τους τσάκωσαν οι Αρχές

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με ταυτότητες άλλων προσώπων και τους τσάκωσαν οι Αρχές

Λίγο μετά τις 5.00 χθες το απόγευμα, παρουσιάστηκαν στον χώρο αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πρόθεση να ταξιδέψουν για χώρα της Ευρώπης, τρία πρόσωπα, δύο άντρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, παρουσίασαν σε μέλη της Αστυνομίας, δελτία ταυτότητας της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας. Κατά τον έλεγχο εγέρθηκαν υποψίες ότι οι τρεις τους δεν είναι οι δικαιούχοι κάτοχοι των δελτίων ταυτότητας που παρουσίασαν.

Αφού στη συνέχεια ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι τα δελτία ταυτότητας που παρουσίασαν δεν τους ανήκουν και αφού εξακριβώθηκαν τα πραγματικά τους στοιχεία, αυτοί συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Ακολούθησαν περαιτέρω εξετάσεις από μέλη της Αστυνομίας, από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία εναντίον τέταρτου προσώπου, ο οποίος είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο με λεωφορείο, μαζί με τους τρεις υπόπτους. Ο ύποπτος, άντρας ηλικίας 34 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, που βρίσκεται νόμιμα στην Κύπρο, εντοπίστηκε στον χώρο ζύγισης αποσκευών στο αεροδρόμιο και υποβλήθηκε σε έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας. Κατά τον έλεγχο, αυτός ανέφερε ότι είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο μαζί με την αδελφή του, η οποία είχε μόλις νωρίτερα συλληφθεί από τα μέλη της Αστυνομίας. Πρόθεση τους όπως ο ίδιος ανέφερε, ήταν να αναχωρήσουν με πτήση για χώρα της Ευρώπης, ενώ ισχυρίστηκε ότι το δελτίο ταυτότητας και το ταξιδιωτικό εισιτήριο που είχε στην κατοχή της η αδελφή του, το είχαν προμηθευτεί μέσω ταχυδρομικής αποστολής.

Εναντίον του 34χρονου, όπως και εναντίον των άλλων τριών υπόπτων, τη γυναίκα ηλικίας 23 ετών και τους δύο άντρες ηλικίας 23 και 28 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, που βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά υποθέσεις διάπραξης των αδικημάτων της πλαστοπροσωπίας, της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, και της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE