Ποδηλάτες βάλτε κράνος: Αρχίζουν σήμερα οι έλεγχοι - Πόσα πάει το εξώδικο

Ποδηλάτες βάλτε κράνος: Αρχίζουν σήμερα οι έλεγχοι - Πόσα πάει το εξώδικο

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Φεβρουαρίου, για ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, ο κανονισμός που καθορίζει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία.

Η Αστυνομία συγκεκριμένα, ανακοινώνει ότι στις 30 Δεκεμβρίου, 2022, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας γνωστοποίηση του Εφόρου Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Κ.Δ.Π. 523/2022), που αφορά την έγκριση συγκεκριμένου τύπου προστατευτικού κράνους για ποδηλάτη ή επιβάτη ποδηλάτου.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων, έχει καθορίσει ότι ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1078:2012+A1, να αναφέρεται ρητά ότι προορίζεται τουλάχιστον για ποδηλάτες και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Επίσης, καθορίζεται ότι εναλλακτικά, για μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρόνων, ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1080:2013 και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Βάσει της νομοθεσίας, η υποχρέωση για χρήση προστατευτικού κράνους από ποδηλάτη και επιβάτη ποδηλάτου υφίσταται από την 1η Φεβρουαρίου, 2023. Από την 1η Φεβρουαρίου, η Αστυνομία θα πραγματοποιεί τροχονομικούς ελέγχους, καθώς και καταγγελίες των σχετικών παραβάσεων, με στόχο την εφαρμογή και τήρηση των προνοιών της Νομοθεσίας για τη χρήση προστατευτικού κράνους από ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων.

Σε περίπτωση διάπραξης του αδικήματος και καταδίκης, ο παραβάτης θα υπόκειται σε χρηµατική ποινή που δεν υπερβαίνει τα πεντακόσια ευρώ (€500). Το αδίκημα ρυθμίζεται εξωδίκως με το ποσό των €50.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE