Απαντά στις επικρίσεις περί εγκαινίων ο Αναστασιάδης - «Δεν μπορούν να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες»

Απαντά στις επικρίσεις περί εγκαινίων ο Αναστασιάδης - «Δεν μπορούν να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες»

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για τα εγκαίνια διαφόρων έργων έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σε ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του δημόσιου νηπιαγωγείου Φρενάρους, ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στις επικρίσεις, σημείωσε τα εξής:

«Λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα, χάρη στις προσπάθειες των οποίων οι κοινότητες σήμερα παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα».

Αυτούσια η δήλωση του Προέδρου:

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, για να εγκαινιάσω μια σειρά έργων.

Λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα, χάρη στις προσπάθειες των οποίων οι κοινότητες σήμερα παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα και είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που εγκαινιάζουμε και το παρόν νηπιαγωγείο κάτι το οποίο η κωμόπολης Φρενάρους είχε απόλυτη ανάγκη όταν έχουμε περίπου 70 τόσα παιδιά.

Πρέπει να επενδύσουμε από τη νηπιακή ηλικία στην παιδεία και είναι σε αυτά τα πλαίσια η πολιτική της Κυβέρνησης να μειώσει το όριο ηλικίας των φοιτούντων δωρεάν στα νηπιαγωγεία μας. Για αυτό και καθήκον της πολιτείας είναι εκτός από την πρόνοια με τις πολλαπλές οπωσδήποτε ωφέλειες προς όφελος της κοινωνίας - είτε διότι θα επιτρέπει στους γονιούς να εργάζονται χωρίς την έγνοια πού θα μένουν τα παιδιά είτε διότι θα μορφώνονται τα παιδιά - και η υποχρέωση της να προχωρήσει στις αναγκαίες υποδομές.

Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που, και λαμβάνοντας υπόψη ότι για χρόνια τα παιδάκια του Φρενάρους στεγάζονταν σε λυόμενες κατασκευές ή containers (εμπορευματοκιβώτια), πραγματώσαμε αυτό που υποσχέθηκα το 2017.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας φίλο Μιχάλη Χατζηγιώργκα, τη Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και όλους όσοι έχουν συμβάλει στο να είμαστε σήμερα σε θέση να να εγκαινιάζουμε αυτό το απόλυτα λειτουργικό νηπιαγωγείο.»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE