Ινδονησία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοικτά της Ιάβας

Ινδονησία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοικτά της Ιάβας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής ανοιχτά του νησιού της Ιάβας, στην Ινδονησία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές ενώ ο κίνδυνος για τσουνάμι είναι πολύ μικρός.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 93 χλμ. νότια του χωριού Κρατζάν Ταμπακρέτζο, με εστιακό βάθος 59 χλμ., σύμφωνα με το USGS. Σημειώνεται ότι η ΙΙνδονησία βρίσκεται στη μεγάλη σεισμογενή περιοχή που ονομάζεται "δαχτυλίδι της φωτιάς" του Ειρηνικού, η οποία σχηματίζεται από ακτογραμμές και σειρά από ηφαίστεια που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό και επηρεάζονται άμεσα από την κίνηση και τις συγκρούσεις των τεκτονικών πλακών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE