Σεισμός 4 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή Ζακύνθου το πρωί της Κυριακής - Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πελοπόννησο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή Ζακύνθου το πρωί της Κυριακής - Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πελοπόννησο

Σεισμό μεγέθους 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Ζακύνθου κατέγραψαν λίγο μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής (29/1) οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:09 το πρωί της Κυριακής και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 13χλμ. νοτιοανατολικά από το Κερί στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 20χλμ.

Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός, εκτός από τη Ζάκυνθο, και σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE