Αβέρωφ: «Η οικονομία είναι το όχημα για να μπορείς να στηρίξεις όλες τις κοινωνικές τάξεις»

Αβέρωφ: «Η οικονομία είναι το όχημα για να μπορείς να στηρίξεις όλες τις κοινωνικές τάξεις»

Σε δηλώσεις για την οικονομία και τη στήριξη της μεσαίας τάξης, προέβη σήμερα Σάββατο (28/1) ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η οικονομία είναι το όχημα για να μπορείς να στηρίξεις όλες τις κοινωνικές τάξεις».

Αυτούσια η δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ:

Είπα πολλές φορές ότι η οικονομία είναι το όχημα για να μπορείς να στηρίξεις όλες τις κοινωνικές τάξεις. Πρώτα για να έχεις ισχυρή οικονομία πρέπει να δίνεις κίνητρα για εγχώριες αλλά και προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μ’ αυτόν τον τρόπο η δυνατή οικονομία προσφέρει έσοδα στο κράτος για να μπορείς από τη μια να στηρίζεις αυτούς που έχουν ανάγκη, από την άλλη μέσα από πολιτικές να ελαφρύνεις τα έξοδα του νοικοκυριού. Όπως κάναμε με το ΓΕΣΥ και όπως θα κάνουμε αύριο με το ολοήμερο σχολείο.

Παράλληλα υπάρχει και μια μεγάλη μάζα, η μεσαία τάξη, που πλήρωνε και πληρώνει μόνο φόρους. Σ’ αυτή, το εργαλείο της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια δυνατή οικονομία με κοινωνική ευαισθησία αλλά και να σταματήσουν οι κοινωνικές ανισότητες που υπήρχαν εδώ και δεκαετίες για τη μεσαία τάξη και το μεσαίο νοικοκυριό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Στο χειρουργείο ο 23χρονος - Ερευνά τις συνθήκες η Αστυνομία

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό: Στο χειρουργείο ο 23χρονος - Ερευνά τις συνθήκες η Αστυνομία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού για τις συνθήκες τραυματισμού νεαρού άνδρα, 23 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσηλευτήριο και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

BEST OF TOTHEMAONLINE