Γερμανός Yπουργός Άμυνας: Τα 100 δισ. ευρώ δεν είναι αρκετά για το ταμείο άμυνας

Γερμανός Yπουργός Άμυνας: Τα 100 δισ. ευρώ δεν είναι αρκετά για το ταμείο άμυνας

Το ειδικό αμυντικό ταμείο της Γερμανίας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, δήλωσε ο νέος Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο Πιστόριους, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα μετά την παραίτηση του προκατόχου του, δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει επίσης να αυξήσει τις ετήσιες τακτικές αμυντικές δαπάνες της από το σημερινό επίπεδο των περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Γερμανία πρέπει επίσης να αναπληρώσει τα αποθέματα στρατιωτικού υλικού της, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η αντικατάσταση των 14 αρμάτων μάχης Leopard που το Βερολίνο συμφώνησε να στείλει στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην απόκρουση της εισβολής της Ρωσίας, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE