Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «El Pelón»

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «El Pelón»

Ο Χάιρο Ορεγιάνα, φερόμενος ως βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος που επιδιδόταν σε εμπορία κοκαΐνης σε μεγάλη κλίμακα σε συνεργασία με τη βίαιη μεξικανική συμμορία Λος Σέτας, εκδόθηκε χθες Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου πρόκειται να δικαστεί για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, γνωστοποίησε ο συνήγορός του.

Ο Ορεγιάνα, γνωστός και με το παρωνύμιο «El Pelón» («ο φαλακρός»), συνελήφθη στη Γουατεμάλα τον Μάιο του 2014, έπειτα από ανταλλαγή πυρών στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Αντιμαχόταν την έκδοσή του στις ΗΠΑ επί έναν χρόνο και πλέον, όμως άλλαξε γνώμη πριν από δύο εβδομάδες κι αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσής του, δήλωσε ο δικηγόρος του. Δεν είναι σαφές τι τον οδήγησε να αλλάξει στάση.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Ορεγιάνα ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην επικράτεια της χώρας και τον είχαν προσθέσει στον κατάλογο των αφεντικών του οργανωμένου εγκλήματος που καταρτίζουν, απαγορεύοντας σε Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνδέει τον Ορεγιάνα με τη συμμορία Λος Σέτας αλλά και με το καρτέλ Σιναλόα, ο αρχηγός του οποίου, ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, απέδρασε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE