Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «El Pelón»

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «El Pelón»

Ο Χάιρο Ορεγιάνα, φερόμενος ως βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος που επιδιδόταν σε εμπορία κοκαΐνης σε μεγάλη κλίμακα σε συνεργασία με τη βίαιη μεξικανική συμμορία Λος Σέτας, εκδόθηκε χθες Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου πρόκειται να δικαστεί για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, γνωστοποίησε ο συνήγορός του.

Ο Ορεγιάνα, γνωστός και με το παρωνύμιο «El Pelón» («ο φαλακρός»), συνελήφθη στη Γουατεμάλα τον Μάιο του 2014, έπειτα από ανταλλαγή πυρών στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Αντιμαχόταν την έκδοσή του στις ΗΠΑ επί έναν χρόνο και πλέον, όμως άλλαξε γνώμη πριν από δύο εβδομάδες κι αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσής του, δήλωσε ο δικηγόρος του. Δεν είναι σαφές τι τον οδήγησε να αλλάξει στάση.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Ορεγιάνα ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην επικράτεια της χώρας και τον είχαν προσθέσει στον κατάλογο των αφεντικών του οργανωμένου εγκλήματος που καταρτίζουν, απαγορεύοντας σε Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνδέει τον Ορεγιάνα με τη συμμορία Λος Σέτας αλλά και με το καρτέλ Σιναλόα, ο αρχηγός του οποίου, ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, απέδρασε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE