Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «El Pelón»

Εκδόθηκε στις ΗΠΑ ο βαρόνος των ναρκωτικών «El Pelón»

Ο Χάιρο Ορεγιάνα, φερόμενος ως βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος που επιδιδόταν σε εμπορία κοκαΐνης σε μεγάλη κλίμακα σε συνεργασία με τη βίαιη μεξικανική συμμορία Λος Σέτας, εκδόθηκε χθες Παρασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου πρόκειται να δικαστεί για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, γνωστοποίησε ο συνήγορός του.

Ο Ορεγιάνα, γνωστός και με το παρωνύμιο «El Pelón» («ο φαλακρός»), συνελήφθη στη Γουατεμάλα τον Μάιο του 2014, έπειτα από ανταλλαγή πυρών στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Αντιμαχόταν την έκδοσή του στις ΗΠΑ επί έναν χρόνο και πλέον, όμως άλλαξε γνώμη πριν από δύο εβδομάδες κι αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσής του, δήλωσε ο δικηγόρος του. Δεν είναι σαφές τι τον οδήγησε να αλλάξει στάση.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Ορεγιάνα ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην επικράτεια της χώρας και τον είχαν προσθέσει στον κατάλογο των αφεντικών του οργανωμένου εγκλήματος που καταρτίζουν, απαγορεύοντας σε Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικές επιχειρήσεις να συναλλάσσονται μαζί του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνδέει τον Ορεγιάνα με τη συμμορία Λος Σέτας αλλά και με το καρτέλ Σιναλόα, ο αρχηγός του οποίου, ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, απέδρασε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου, για να συζητηθούν η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και ενδεχόμενη πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την προσέλευσή του την Παρασκευή το πρωί για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE