Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «αρχή ηλεκτρισμού» (ΚΙΒ-ΤΕΚ) στα κατεχόμενα λόγω της έλλειψης καυσίμων, αλλά και στα τεχνικά προβλήματα σε γεννήτριες, η εφημερίδα σημειώνει ότι «αρχή ηλεκτρισμού» αναγκάζεται να αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τη «νότια» Κύπρο, όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να μην αφήσει τη «χώρα» στο σκοτάδι.
Η εφημερίδα εξηγεί ότι το γεγονός ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές στην τιμή των 0,40 δολαρίων (7.5 ΤΛ/ανά κιλοβατώρα), επιβαρύνει οικονομικά την «αρχή ηλεκτρισμού», με αποτέλεσμα το χρέος της να έχει ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια ΤΛ.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται πρωτοσέλιδα και η «Ντιγιαλόγκ» υπό τον τίτλο «Ζημιά εκατομμυρίων δολαρίων».
Η εφημερίδα γράφει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από το «νότο» στην τιμή των 8 ΤΛ ανά κιλοβατώρα, ενώ στα κατεχόμενα η τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κιλοβατώρα ανέρχεται σε 3.32 ΤΛ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ