Αιτήσεις για άνοιγμα 27 νέων πανεπιστημίων στα κατεχόμενα

Αιτήσεις για άνοιγμα 27 νέων πανεπιστημίων στα κατεχόμενα

Αιτήσεις για 27 νέα πανεπιστήμια στα κατεχόμενα βρήκε μπροστά του, όταν ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντα του “υπουργού” παιδείας, δήλωσε ο Κεμάλ Ντουρούστ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ντουρούστ μιλούσε σε ιδιωτικό σταθμό για την πολιτική που θα ακολουθήσει, λέγοντας πως αυτή θα αντικατοπτρίζει την αντίληψη των ΡΤΚ και ΚΕΕ στα θέματα παιδείας και επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αναλαμβάνει αυτή τη θέση για τέταρτη φορά.

Ο τομέας της εκπαίδευσης, συμπλήρωσε, έχει μια δυναμική και προτεραιότητά του είναι να βάλει μια τάξη.

Ανέφερε ότι ενώπιόν του βρίσκονται αιτήματα για άνοιγμα άλλων 27 πανεπιστημίων στα κατεχόμενα. Δεν γίνεται όμως περισσότερη αναφορά σε αυτό το θέμα.

Ο κ. Ντουρούστ είπε ότι θα εργαστεί πάνω στο θέμα του ολοήμερου σχολείου και υπεραμύνθηκε του θρησκευτικού κολεγίου που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2013, εν μέσω επικρίσεων και από το ΡΤΚ και τον τότε “πρωθυπουργό” Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, στη Μια Μηλιά. Πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν έκτροπα στο κολέγιο αυτό, όπως η δημιουργία δογμάτων και ομάδων που δεν συνάδουν με τις αρχές του Κεμάλ Ατατούρκ (εννοεί το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE