«Καμπανάκι» από τη Γέλεν – Στις 19 Ιανουαρίου οι ΗΠΑ υπερβαίνουν το όριο χρέους

«Καμπανάκι» από τη Γέλεν – Στις 19 Ιανουαρίου οι ΗΠΑ υπερβαίνουν το όριο χρέους

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα υπερβούν το νόμιμο όριο του χρέους τους στις 19 Ιανουαρίου, αναγκάζοντας το υπουργείο Οικονομικών να λάβει «έκτακτα μέτρα» για να αποτρέψει μια στάση πληρωμών.

«Μόλις φτάσουμε στο όριο, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει ορισμένα έκτακτα μέτρα για να αποτρέψει τις ΗΠΑ από το να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους», είπε η Γέλεν σε επιστολή προς τους ηγέτες του Κογκρέσου, στην οποία προέτρεψε τους βουλευτές να δράσουν γρήγορα για να αυξήσουν το ανώτατο όριο χρέους.

Στην επιστολή της η υπουργός προσθέτει ότι «ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να παράσχει εκτίμηση για το πόσο καιρό τα έκτακτα μέτρα θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, είναι απίθανο το ρευστό και τα έκτακτα μέτρα να εξαντληθούν πριν από τις αρχές Ιουνίου».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE