Πανικός στις κεντρικές φυλακές: Κρατούμενος διεγνώσθη με φυματίωση – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπερούντας

Πανικός στις κεντρικές φυλακές: Κρατούμενος διεγνώσθη με φυματίωση – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπερούντας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις Κεντρικές φυλακές, μετά από τη διάγνωση γιατρού ότι Τουρκοκύπριος κρατούμενος πάσχει από φυματίωση.

Της Χριστιάνας Γαβριήλ 

Η διεύθυνση και το προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών μετά τη γνωστοποίηση για την υγεία του κατάδικου, κινητοποιήθηκε άμεσα.

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, για νοσηλεία, ενώ στους κρατούμενους της πτέρυγας έγιναν προληπτικές εξετάσεις και τους χορηγήθηκε εμβόλιο.

Η φυματίωση είναι νόσημα που προκαλείται από ένα μικρόβιο που λέγεται μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης και σπανιότερα από άλλους τύπους μυκοβακτηριδίων. Το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε όργανο του σώματος, αλλά συνήθως προσβάλλει τους πνεύμονες.

Πώς μεταδίδεται η φυματίωση;

 Μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, με την εισπνοή σταγονιδίων που περιέχουν μυκοβακτηρίδια. Τα άτομα με πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με τον βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία. Τα άτομα αυτά μεταδίδουν συνήθως τη νόσο στους ανθρώπους που είναι σε επαφή μαζί τους αρκετές ώρες κάθε μέρα.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων

Τραγωδία σε παραλία στη Λάρνακα: Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου η Αστυνομία για τον 56χρονο εκπαιδευτή αλόγων

Διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, αναφέρει η Αστυνομία σε σχέση με τον θάνατο 56χρονου στην θάλασσα παρά τον Αερολιμένα Λάρνακας.

BEST OF TOTHEMAONLINE