Γιούνκερ: Το Grexit έχει βγει οριστικά από το τραπέζι - Η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα

Γιούνκερ: Το Grexit έχει βγει οριστικά από το τραπέζι - Η Αθήνα πρέπει να φέρει αποτελέσματα

O κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς το ευρώ η οικονομία της Ευρώπης θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση. «Το ευρώ είναι το τσιμέντο που κρατά ενωμένη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «έχει φύγει οριστικά από το τραπέζι», δήλωσε χθες το βράδυ στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε πάντως τις δεσμεύσεις των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως είπε, «πρέπει να φέρουν αποτελέσματα».

Παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχημένες τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. «Βρήκαμε μια λύση», είπε, προσθέτοντας ότι αναμένει τώρα «μια μακρά περίοδο ηρεμίας». Το άγχος «είναι κακός σύμβουλος», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το κοινό νόμισμα, ο κ. Γιούνκερ επισήμανε ότι χωρίς το ευρώ η οικονομία της Ευρώπης θα ήταν σε χειρότερη κατάσταση. «Το ευρώ είναι το τσιμέντο που κρατά ενωμένη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!