Σηκώνει το γάντι ο Πετρίδης – Απαντά σε ΑΚΕΛ και Μαυρογιάννη: «Δεν θα με φιμώσεται»

Σηκώνει το γάντι ο Πετρίδης – Απαντά σε ΑΚΕΛ και Μαυρογιάννη: «Δεν θα με φιμώσεται»

Ανακοίνωση-απάντηση στο ΑΚΕΛ και το Επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη, εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα με φιμώσεται».

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρίδης, «το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη και το ΑΚΕΛ άρχισαν τις προσωπικές επιθέσεις», σημειώνοντας πως «με κατηγορούν ότι πληρώνομαι από τους φορολογούμενους για να κάνω προεκλογική».

Απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ, ο Υπουργός Οικονομικών υποδεικνύει πως «άλλοι πληρώνονταν για να κάνουν προεκλογική εξανεμίζοντας τα λεφτά του φορολογουμένου και όταν τα εξανέμισαν τον φόρτωσαν με χρέη. Αυτοί που ξετίναξαν τα δημόσια ταμεία μοιράζοντας αστόχευτα παροχές, με αποτέλεσμα εν καιρώ ανάπτυξης να διπλασιάσουν το δημόσιο χρέος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης τους, να πτωχεύσουν τη χώρα, να την αποκλείσουν από τις αγορές και να αυξήσουν την ανεργία στο 17%. Αυτοί που άφησαν το συνεργατισμό να λεηλατηθεί από την κομματικοκρατία. Και αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους υπουργούς και την Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ», εξηγεί.

Σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, συμπληρώνει ο κ. Πετρίδης, «εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε τα λεφτά του φορολογουμένου ως λάφυρο εξουσίας. Παραδίδουμε υγιή δημόσια οικονομικά παρά τα δισεκατομμύρια στήριξης στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων οικονομικών κρίσεων. Κάτι για το οποίο κατ’ επανάληψη μας κατηγόρησε το ΑΚΕΛ το οποίο λίγες ημέρες μετά μας κατηγορεί για το αντίθετο, για παροχολογία».

«Το οξύμωρο των τοποθετήσεων του ΑΚΕΛ προέρχεται από την απόλυτη σύγχυση να εφαρμόσουν ένα σοβαρό οικονομικό πρόγραμμα αλλά και να κατανοήσουν βασικές οικονομικές έννοιες», υπογραμμίζει.

Ως μέλος της Κυβέρνησης, ως πολιτικό πρόσωπο και ως ΥΠΟΙΚ, ξεκαθαρίζει ο κ. Πετρίδης, «αποτελεί υποχρέωσή μου να τοποθετούμαι πολιτικά. Απαντώ και θα απαντώ στο ΑΚΕΛ επί των καταστροφικών Οικονομικών Πολιτικών που προτείνει, προσπαθώντας ακόμη μια φορά να εμπαίξει την κοινωνία».

«Οι πολιτικές τοποθετήσεις Υπουργών είναι αυτονόητες σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες και από όλο το πολιτικό προσωπικό. Φυσικά το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως λειτουργούν οι Σύγχρονες Δημοκρατίες. Δεν σημαίνει όμως ότι θα καταφέρει να μας φιμώσει», καταλήγει ο Υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE