ΟΚΥπΥ: Η αποτροπή τυχόν απόδρασης υποδίκων-καταδίκων δεν είναι στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

ΟΚΥπΥ: Η αποτροπή τυχόν απόδρασης υποδίκων-καταδίκων δεν είναι στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Η ευθύνη αποτροπής τυχόν απόδρασης υποδίκων ή καταδίκων που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, αναφέρει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με αφορμή την πρόσφατη απόδραση υπόδικου από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

«Το Νοσοκομείο Αθαλάσσας είναι χώρος εσωτερικής νοσηλείας σε όσους κρίνεται ότι χρήζουν της συγκεκριμένης υπηρεσίας και το προσωπικό του σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα φρούρησης κρατούμενων», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΟΚΥπΥ, προσθέτοντας ότι «ο ρόλος της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας είναι αποκλειστικά και μόνο θεραπευτικός, όχι σωφρονιστικός».

Αναφέρει επίσης πως ο ρόλος των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού του Νοσοκομείου Αθαλάσσας είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους νοσηλευόμενους του.

Επιπλέον, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως «στο πρωτόκολλο που συντάχθηκε το 2016 – και αφορά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις- υπάρχουν αναφορές στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας του ατόμου ως προς το να παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά προς άλλα άτομα αλλά όχι ως προς την ικανότητα ή την πρόθεσή του για απόδραση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE