Τμήμα Φυλακών Κύπρου: Διευκρινήσεις για δραπέτη από Νοσοκομείο Αθαλάσσας - Ποιος φέρει ευθύνη για τη φύλαξη

Τμήμα Φυλακών Κύπρου: Διευκρινήσεις για δραπέτη από Νοσοκομείο Αθαλάσσας - Ποιος φέρει ευθύνη για τη φύλαξη

Σε διευκρινήσεις προέβη το Τμήμα Φυλακών Κύπρου σχετικά με την απόδραση υπόδικου ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με τον υπόδικο που διέφυγε χθες από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 5 Ιανουαρίου 2023 με διάταγμα νοσηλείας δικαστηρίου, επιθυμούμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

1) Ο υπόδικος μετά από επικοινωνία του με το Τμήμα Φυλακών, παραδόθηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία.

2) Την ευθύνη φύλαξης των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας φέρει το ίδιο το νοσηλευτήριο, εκτός εάν στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου το οποίο εφαρμόζεται από το 2016 ζητηθεί από το νοσηλευτήριο η περιμετρική φρούρηση του κρατούμενου, μετά από την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Jerusalem Post: «Φρένο» από τις ΗΠΑ στα σχέδια του Ισραήλ για την τελική χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Αρχίζει η τελευταία φάση της επίθεσης στη Γάζα, προαναγγέλλουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην επιχείρηση ανακατάληψης της Γάζας με την κωδική ονομασία «Άρματα του Γεδεών» ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το Ισραήλ δεν θα αποσυρθεί από περιοχές στις οποίες έχει εισέλθει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE