Ν. Χριστοδουλίδης στο Ευρωπαϊκό Παν.Κύπρου - Στο τραπέζι οι προοπτικές και τα προβλήματα των Πανεπιστημίων

Ν. Χριστοδουλίδης στο Ευρωπαϊκό Παν.Κύπρου - Στο τραπέζι οι προοπτικές και τα προβλήματα των Πανεπιστημίων

Τις τεράστιες προοπτικές που έχει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο σε σχέση και με την οικονομία της χώρας αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει συζήτησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά και να ανταλλάξει απόψεις με τις πρυτανικές και διοικητικές αρχές του Πανεπιστημίου για όλα τα θέματα που αφορούν την προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου διεθνώς, καθώς και τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή αιτημάτων που έχουν. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για αμοιβαία αναγνώριση των πτυχίων, να επανεξεταστούν τα κίνητρα επενδύσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης την αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας. Συμφώνησαν επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Φορέα προώθησης των κυπριακών  πανεπιστημίων στο εξωτερικό, τη χαρτογράφηση των προσφερόμενων προγραμμάτων από τα Κυπριακά πανεπιστήμια, ώστε να υπάρχει ορθολογική κατανομή και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των πανεπιστημίων. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ιατρικής και οδοντιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου και εντυπωσιάστηκε από τις τελευταίου τύπου τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται.

Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Οι ζημιές σε εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένες ενώ επλήγησαν και διυλιστήρια πετρελαίου στη Χάιφα. Οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήρθαν μετά τα χτυπήματα του Τελ Αβίβ σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές του Ιράν. Συνολικά τις δύο προηγούμενες ημέρες 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν και ακόμα 800 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς και 20 παιδιά. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, εκδίδοντας μάλιστα και εντολές εκκένωσης για κάποιες περιοχές. Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ έχει μπει η Τεχεράνη με εκρήξεις να συγκλονίζουν την πόλη. Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε ότι εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις, το ίδιο θα κάνει και η Τεχεράνη. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: