Επ. Προεδρίας: «Είμαι σίγουρος ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συνεχίσει την προσπάθεια διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων»

Επ. Προεδρίας: «Είμαι σίγουρος ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα συνεχίσει την προσπάθεια διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων»

Την πεποίθηση ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος θα συνεχίσει με ζήλο τη συμβολή της εκκλησίας στην προσπάθεια για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, καθώς και στην αποκατάσταση εκκλησιαστικών μνημείων στην κατεχόμενη Κύπρο, εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, προσερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για την τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου.

«Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος και η εκκλησία είχαν συνδράμει και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας για να επιλύσουμε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα, και όχι μόνο», ανέφερε ο κ. Φωτίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία αφορούσε και την αναστήλωση εκκλησιών στα κατεχόμενα, κάτι στο οποίο η εκκλησία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτό τον ρόλο τον διαδραμάτισε πολύ σωστά ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος», όπως είπε.

«Είμαι σίγουρος, γιατί έχω μιλήσει και με τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο αυτή την προσπάθεια», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Εξάλλου, σε δηλώσεις προσερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Λοΐζος Σέπος, Διευθυντής του Παγκύπριου Γυμνασίου, ανέφερε ότι είχε από παλαιότερα επικοινωνία με τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής της Ιεράς Συνόδου για θέματα παιδείας, ενώ είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου και είχε επίσης διδάξει σε αυτό, σημειώνοντας ότι πάντα πρόσφερε στήριξη.

«Έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει η βοήθεια» προς το Παγκύπριο Γυμνάσιο, ανέφερε ο κ. Σέπος, προσθέτοντας ότι «η ενθρόνιση ενός Αρχιεπισκόπου είναι μεγάλο και χαρμόσυνο γεγονός, ανεξάρτητα αν προηγήθηκε ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, ο οποίος ήταν επίσης συμπαραστάτης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

Σημαντική άνοδο καταγράφει η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα διαδοχικά ευρήματα της RAI Consultants για λογαριασμό του Alpha, με τη θετική αξιολόγηση των πολιτών να παρουσιάζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάιο του 2026. Σημειώνεται ότι αυτή η μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα κι άλλων ερευνών (IMR/Καθημερινή) που καταδεικνύουν σημαντική αύξηση αποδοχής και δημοτικότητας Προέδρου Χριστοδουλίδη και Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE