Θεοφάνεια όπως παλιά στη Λεμεσό: Με θεία λειτουργία και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα φέτος ξανά

Θεοφάνεια όπως παλιά στη Λεμεσό: Με θεία λειτουργία και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα φέτος ξανά

Με θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του παλιού λιμανιού, η Λεμεσός γιορτάζει σήμερα τα Θεοφάνεια.

Η θεία λειτουργία θα τελεστεί χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και θα ακολουθήσει πομπή, την οποίαν θα πλαισιώνει άγημα της Εθνικής Φρουράς, ενώ θα παιανίζει η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, προς το παλιό λιμάνι, για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Τα Άγια Θεοφάνεια θα γιορτάσει και ο Δήμος Γερμασόγειας, σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, στη θάλασσα μπροστά από το ξενοδοχείο The Royal Apollonia (δυτικά του ξενοδοχείου). Της πορείας προς τη θάλασσα θα ηγείται η φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του, το κοινοτικό συμβούλιο Διερώνας αναφέρει ότι σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ Διερώνας, προσκαλούν τους πιστούς στη θεία λειτουργία και στον αγιασμό των υδάτων και στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στο παλιό γεφύρι της περιοχής «Μύλοι».

Τέλος, από τον  Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια ανακοινώνεται ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10:00, θα γίνει κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο κολυμβητήριο Τρίττης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Ως συμμαχία κατά της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ αναφέρει ότι αυτή η επίσκεψη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE