Στην Αττάλεια ο Νίκος Τορναρίτης για τη Σύνοδο της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Στην Αττάλεια ο Νίκος Τορναρίτης για τη Σύνοδο της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Στην Αττάλεια μεταβαίνει το Σάββατο ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση (ΑΚΣ), για να συμμετάσχει στις εργασίες της 13ης Συνόδου της Ολομέλειας της ΑΚΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου 2023.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον κ. Τορναρίτη θα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής, Λουκία Μούγη. Σημειώνεται ότι κεντρικό θέμα της Συνόδου είναι η προώθηση της πολυμέρειας στο διαρκώς  μεταβαλλόμενο διεθνές πεδίο, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Ασιατικών Κοινοβουλίων.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, θα συνεδριάσουν οι τέσσερεις Μόνιμες Επιτροπές της Συνέλευσης, ήτοι η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων, η Επιτροπή Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης, η Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και η Επιτροπή Προϋπολογισμού και Οικονομικού Σχεδιασμού, για να συζητήσουν προσχέδια ψηφισμάτων επί διαφόρων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικο-πολιτιστικών θεμάτων, τα οποία θα υποβληθούν για υιοθέτηση από την Ολομέλεια της Συνέλευσης. Επίσης ο κ. Τορναρίτης, υπό την ιδιότητα του ως επικεφαλής εθνικής αντιπροσωπείας, θα συμμετάσχει σε συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΑΚΣ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE