Τσαβούσογλου: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαταράξει την ισορροπία σε Ελλάδα και Κύπρο»

Τσαβούσογλου: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαταράξει την ισορροπία σε Ελλάδα και Κύπρο»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαταράξει την ισορροπία σε Ελλάδα και Κύπρο» και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι δίνουν τόσα πολλά όπλα στην Ελλάδα είναι μια σαφής ένδειξη ότι έχουν διαταράξει αυτή την ισορροπία».

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε σε δηλώσεις του και τα εξής: «Οι ίδιοι ισχυρίζονται το αντίθετο, αλλά εμείς κοιτάμε τι γίνεται, όχι τι λένε. Ομοίως, ήραν το εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ρωτήσαμε το σκεπτικό και μας είπαν ‘επειδή συνεργάστηκαν μαζί μας για το ξέπλυμα χρήματος’. Άρα, η ανταμοιβή για τη συνεργασία στο ξέπλυμα χρήματος είναι να επιτραπεί στη χώρα αυτή να αγοράσει όπλα; Εναντίον ποιου θα αγοράσουν (όπλα), εναντίον των Τουρκοκυπρίων;», διερωτήθηκε.

Επαναλαμβάνοντας τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό και τη «λύση των δυο κρατών», ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε και τα εξής: «Προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση σε άλλα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ιδίως στα μέλη της Κεντρικής Ασίας, ακόμη και στο Αζερμπαϊτζάν, και έστειλαν ακόμη και απειλητική επιστολή. Συνεχίζουν αυτή την πίεση, αλλά ως τουρκικός κόσμος, ως Οργανισμός Τουρκικών Κρατών, τηρούμε αποφασιστική στάση, επειδή η αυτοπεποίθηση του τουρκικού κόσμου έχει επιστρέψει. Ειδικά μετά τη νίκη του Καραμπάχ. Η ένταξη της 'τδβκ' ως μέλος-παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα, το οποίο εξόργισε το δίδυμο Ελλάδας-Ελληνοκυπρίων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE