Υπό έλεγχο τέθηκε στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού

Υπό έλεγχο τέθηκε στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε μεταξύ των κοινοτήτων Αγίου Αμβροσίου και Βουνιού, της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για πλήρη κατάσβεσή της.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Λογγίνος, από τη φωτιά κάηκε μισό περίπου τετραγωνικό χιλιόμετρο πυκνής άγριας βλάστησης και ξηρών χόρτων.

Σε κάποιες μικρές εστίες φωτιάς, που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία, επιχειρούν τα εναέρια μέσα, συνέχισε ο κ.Λογγίνος, προσθέτοντας ότι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή στην περιοχή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε γύρω στις 13:30, διερευνώνται.

Νωτίτερα:

Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος – Ενισχυθήκαν οι μονάδες πυρόσβεσης

Φωτιά ξέσπασε στις 1:30 το μεσημέρι στον Αγίο Αμβρόσιο Λεμεσού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, μπήκε πριν από λίγο σε εφαρμογή το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ και πλέον την καθοδήγηση έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα άλλα και αξιωματικός του στρατού.

Τα μετρά εχουν αυξηθεί, με τις μονάδες πυρόσβεσης να καταφθάνουν συνεχώς στην περιοχή του Αγίου Αμβροσίου. 

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 9 αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής, ενω στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν και τα κοινοτικά οχήματα των συμβουλίων της περιοχής. 

Αυτή τη στιγμή οι ισχυροί άνεμοι έχουν υποχωρήσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα πράγματα βαίνουν καλά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες.   

Διαβάστε επίσης

Εκτός ελέγχου η Πυρκαγιά στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE