Η ΕΕ χαιρετίζει βήματα προς κατάργηση της θανατικής ποινής στη Ζάμπια

Η ΕΕ χαιρετίζει βήματα προς κατάργηση της θανατικής ποινής στη Ζάμπια

Η ΕΕ χαιρετίζει το βήμα που έκανε ο Πρόεδρος της Ζάμπια Χακαΐντε Χιτσιλέμα για κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα.

Σε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων και ασφάλειας Ναμπίλα Μασσράλι αναφέρεται ότι το τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον Ποινικό Κώδικα έχει γίνει αποδεκτό από τον Πρόεδρο με την κατάργηση όλων των προνοιών που επιβάλουν την θανατική ποινή.

Στη Ζάμπια, προστίθεται, υπήρχε αναστολή της θανατικής ποινής από την τελευταία εκτέλεση καταδίκου το 1997.

«Αυτό το επίτευγμα στέλνει ισχυρό μήνυμα σε χώρες τις περιοχής και στον κόσμο, συμβάλλοντας στην σταδιακή κατάργηση της θανατικής ποινής στην Αφρική και πέραν αυτής», σημειώνεται.

Υπογραμμίζεται ότι η θανατική ποινή αποτελεί «βάναυση, απάνθρωπη και εξευτελιστική τιμωρία».

Η ΕΕ «αντιτίθεται σθεναρά στην θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις και θα εξακολουθήσει να εργάζεται για κατάργησή της ανά το παγκόσμιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE