Ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τούρκοι έστειλαν τρία οπλισμένα F-16 πάνω από το Αιγαίο!

Ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τούρκοι έστειλαν τρία οπλισμένα F-16 πάνω από το Αιγαίο!

Οι Τούρκοι συνέχισαν την τακτική των προκλήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο ακόμα και την ημέρα των Χριστουγέννων!

Παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία (Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ) που προβλέπει ρητά ότι στις μεγάλες θρησκευτικές και εθνικές εορτές δεν θα πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις και δραστηριότητες από τις δύο χώρες, η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε σήμερα τρία οπλισμένα(!) μαχητικά F-16 και ένα drone πάνω από το Αιγαίο.

Από την παράνομη τουρκική δρασηριότητα καταγράφηκαν 11 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (οι 4 από τα μαχητικά και οι 7 από το UAV) και δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE