ΥΠΑΝ: Ευχήθηκε στον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας

ΥΠΑΝ: Ευχήθηκε στον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας

Να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας, ευχήθηκε στον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

«Η Εκκλησία σε αυτό το τόπο είναι ένας θεσμός σχεδόν 2000 χρόνων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, έχει στηρίξει όχι μόνο την πίστη του λαού, αλλά έχει κρατήσει τον κυπριακό ελληνισμό. Ιδιαίτερα εγώ θα πω ότι οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την παιδεία μας, τα σχολεία μας, στο ότι η Εκκλησία στάθηκε στην Κύπρο και είχε αυτή τη διάρκεια», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «χαιρόμαστε όλοι σήμερα που έχουμε την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου».

«Είδαμε ότι υπήρξε κάτι που επίσης είναι μοναδικό. Η συμμετοχή των λαϊκών στην ψηφοφορία. Τελικά αποφάσισε σήμερα με τη φώτιση και τη σοφία της η Ιερά Σύνοδος. Είμαι εδώ για να ευχηθώ στον νέο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας. Είμαι βέβαιος ότι υπό την καθοδήγησή του η Εκκλησία θα συνεχίσει να παίζει τον πνευματικό αλλά και εθνικό της ρόλο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επαναβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να έχουν τη συνεργασία, τη συνεννόηση «που όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνει και την Εκκλησία αλλά και κάνει και την εκπαίδευση μας καλύτερη», όπως ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καταγγελίες Δρουσιώτη: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η πίεση για διερεύνηση - Στο αρχηγείο ο δημοσιογράφος - Τι λέει ο Χρίστος Κληρίδης για τη «Σάντυ»

Καταγγελίες Δρουσιώτη: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση και η πίεση για διερεύνηση - Στο αρχηγείο ο δημοσιογράφος - Τι λέει ο Χρίστος Κληρίδης για τη «Σάντυ»

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση των καταγγελιών που ταλανίζουν το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, καθώς ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Αρχηγείο Αστυνομίας, συνοδευόμενος από τη νομική του εκπρόσωπο, Λητώ Καριόλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE