ΥΠΑΝ: Ευχήθηκε στον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας

ΥΠΑΝ: Ευχήθηκε στον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας

Να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας, ευχήθηκε στον εμψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

«Η Εκκλησία σε αυτό το τόπο είναι ένας θεσμός σχεδόν 2000 χρόνων. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, έχει στηρίξει όχι μόνο την πίστη του λαού, αλλά έχει κρατήσει τον κυπριακό ελληνισμό. Ιδιαίτερα εγώ θα πω ότι οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό την παιδεία μας, τα σχολεία μας, στο ότι η Εκκλησία στάθηκε στην Κύπρο και είχε αυτή τη διάρκεια», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «χαιρόμαστε όλοι σήμερα που έχουμε την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου».

«Είδαμε ότι υπήρξε κάτι που επίσης είναι μοναδικό. Η συμμετοχή των λαϊκών στην ψηφοφορία. Τελικά αποφάσισε σήμερα με τη φώτιση και τη σοφία της η Ιερά Σύνοδος. Είμαι εδώ για να ευχηθώ στον νέο Αρχιεπίσκοπο να έχει μια συνέχεια ανάλογη της ιστορίας της Εκκλησίας. Είμαι βέβαιος ότι υπό την καθοδήγησή του η Εκκλησία θα συνεχίσει να παίζει τον πνευματικό αλλά και εθνικό της ρόλο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επαναβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να έχουν τη συνεργασία, τη συνεννόηση «που όλα αυτά τα χρόνια δικαιώνει και την Εκκλησία αλλά και κάνει και την εκπαίδευση μας καλύτερη», όπως ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect