Πούτιν: Επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Τι αναφέρει για πυραύλους από ΗΠΑ

Πούτιν: Επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Τι αναφέρει για πυραύλους από ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η Ρωσία επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι όλες οι ένοπλες συγκρούσεις τελειώνουν με διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

«Στόχος μας δεν είναι να περιστρέφουμε τον σφόνδυλο της στρατιωτικής σύγκρουσης, αλλά, αντιθέτως, να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Πασχίζουμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε», είπε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους. «Θα μοχθήσουμε για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό, και όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο, φυσικά».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που θα παραδώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι ένα απαρχαιωμένο οπλικό σύστημα που η Ρωσία θα μπορεί να αντιμετωπίσει.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι το Patriot είναι «αρκετά απαρχαιωμένο» και δεν λειτουργεί όπως το ρωσικό σύστημα S-300.

«Εντάξει, θα το λάβουμε αυτό υπόψη μας και πάντα θα βρίσκεται ένα αντίδοτο», συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE