«Το υπέρτατο αγαθό της Ζωής» - Δημόσιο ευχαριστώ του Προέδρου του ΚΕΒΕ στη γυναίκα του - Του χάρισε τον νεφρό της

«Το υπέρτατο αγαθό της Ζωής» - Δημόσιο ευχαριστώ του Προέδρου του ΚΕΒΕ στη γυναίκα του - Του χάρισε τον νεφρό της

Με επιτυχία διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ μεταμόσχευση νεφρού από γυναίκα στον σύζυγο της ο οποίος έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και τα τελευταία χρόνια υποβαλλόταν καθημερινά σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι η μεταμόσχευση η οποία έγινε στις 7 Δεκεμβρίου από τον Δρ Μιχάλη Παπούλα, Ειδικό Χειρούργο Μεταμοσχευτή και το Δρ Νίκο Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά μεταμοσχεύσεων με ασύμβατη ομάδα αίματος μεταξύ δότη και λήπτη.

Σημειώνει ότι αυτού του είδους οι μεταμοσχεύσεις παρότι είναι πιο πολύπλοκες ανοσολογικά, έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων της Κύπρου και να δώσουν λύση σε πολλούς ασθενείς με τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Ο ασθενής Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης που υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση, θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια την σύζυγο του Άντζελα Αγκαστινιώτη η οποία δωρίζοντας τον ένα της νεφρό του προσέφερε όπως είπε «το υπέρτατο αγαθό της Ζωής».

Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τις ευχαριστίες του και συγχαίρει τους Νεφρολόγους του Μεταμοσχευτικού Τμήματος, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την ανεκτίμητη προσφορά τους όπως επίσης και τις Συντονίστριες Μεταμοσχεύσεων, χωρίς τη συνεισφορά των οποίων η διενέργεια τέτοιων επεμβάσεων και νοσηλειών θα ήταν αδύνατη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής»

ΠτΔ: «Η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής»

Την σημασία της Κυπριακής Προεδρίας για ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με γειτονικές χώρες στην περιοχή εξήρε από την Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα στην αρχική του τοποθέτηση στη διάρκεια δηλώσεων στα ΜΜΕ, μετά το γεύμα εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE