Σκοτώθηκε από αεροπορικά πυρά ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

Σκοτώθηκε από αεροπορικά πυρά ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

Ο Χορασάν Μοσίν αλ Φαντλί ήταν ένα από τα λιγοστά έμπιστα στελέχη της Αλ Κάιντα που είχαν εκ προτέρων ενημέρωση για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ένα ανώτερο στέλεχος της Αλ-Κάιντα και πρόσωπο-κλειδί της ομάδας, ο Χορασάν Μοσίν αλ Φαντλί σκοτώθηκε από αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ, καθώς ταξίδευε οδικώς κοντά στην Σαρμάντα στη Συρία στις 8 Ιουλίου, ανέφερε το Πεντάγωνο με ανακοίνωση του.

Ο αλ Φαντλί «ήταν ανώτερο στέλεχος και συνεργάτης της Αλ Κάιντα, ένα από τα λιγοστά έμπιστα στελέχη της Αλ Κάιντα που είχαν εκ προτέρων ενημέρωση για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις με ανακοίνωση του.

Ο αλ Φαντλί αποτελούσε στόχο αεροπορικών επιθέσεων των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2014 και κάποιοι Aμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν τότε πως πίστευαν πως είχε σκοτωθεί αλλά κάποιοι άλλοι είχαν δηλώσει πως αυτό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE