Χριστίνα Γιαννάκη: «Αναχωρεί απόψε η ειδική πτήση για Ισραήλ με το 4χρονο κοριτσάκι, όλα θα πάνε κατ' ευχήν»

Χριστίνα Γιαννάκη: «Αναχωρεί απόψε η ειδική πτήση για Ισραήλ με το 4χρονο κοριτσάκι, όλα θα πάνε κατ' ευχήν»

Αναχώρησε για το Ισραήλ με ειδική πτήση το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. κοντά στις 21:30), το 4χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου με στρεπτόκοκκο Α.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη σε δηλώσεις έξω από το Μακάρειο Νοσοκομείο είπε ότι έφθασε το ειδικό αεροπλάνο – ασθενοφόρο και η ειδική ομάδα για τη διακομιδή και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην άφιξή τους, επειδή ζήτησε τη μεταφορά ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, το οποίο θα έχουν στη πτήση προς το Ισραήλ.

Η κ. Γιαννάκη σημείωσε ότι πρόκειται για τεράστια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Κύπρο βρίσκεται το αεροπλάνο-ασθενοφόρο με μεγάλο επιτελείο γιατρών, έναν παιδοχειρούργο και μια νοσηλεύτρια που εξειδικεύονται στο ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, η βοηθός Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νεογνών και Παίδων του Tel Ha’ Shomer κι ένας τεχνικός.

«Ελπίζω κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, μεταφέροντας και τις ευχές του Υπουργού, ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν», είπε. Ευχαρίστησε τον εντατικολόγο κ. Σέργη στο Μακάρειο, καθώς και την Ριάνα Κωνσταντίνου για τον συντονισμό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE