Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι - Θα μιλήσει και στο Κογκρέσο, ενώ θα έχει και διμερείς συναντήσεις

Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι - Θα μιλήσει και στο Κογκρέσο, ενώ θα έχει και διμερείς συναντήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προτού απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν Πιερ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Με την ευκαιρία του πρώτου ταξιδιού του κ. Ζελένσκι στο εξωτερικό από το ξέσπασμα του πολέμου, η κ. Ζαν Πιερ έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, «σημαντικής» βοήθειας στον ουκρανικό στρατό, που θα συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο, τουλάχιστον μια συστοιχία του προηγμένου αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, «για όσο χρειαστεί», τόνισε η κυρία Ζαν Πιερ.

Ο κ. Ζελένσκι θα πραγματοποιήσει και σειρά διμερών συναντήσεων.

«Στο δρόμο μου προς τις ΗΠΑ για να ενισχύσω την ανθεκτικότητα και τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter.

Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία έχει ύψος σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες για άμεση στρατιωτική υποστήριξη από την έναρξη της σύγκρουσης, οι ΗΠΑ έχουν τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πηγή: skai.gr/Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE