Δρ. Γιαννάκη: «Σε ετοιμότητα το Υπ. Υγείας για την 4χρονη με στρεπτόκοκκο»

Δρ. Γιαννάκη: «Σε ετοιμότητα το Υπ. Υγείας για την 4χρονη με στρεπτόκοκκο»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας να παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία σε σχέση με το 4χρονο κοριτσάκι, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, καθώς νοσεί με στρεπτόκοκκο Α, δήλωσε την Τρίτη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε δηλώσεις της, στο περιθώριο επίσκεψής της σε χώρους λιανικής πώλησης τροφίμων, ώστε να διαπιστώσει την επάρκεια και αποτελεσματικότητα των ελέγχων, που γίνονται από το Υπουργείο Υγείας, για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων, ενόψει της εορταστικής περιόδου, η Δρ. Γιαννάκη ανέφερε ότι στην Κύπρο είχε φτάσει ο ειδικός λοιμωξιολόγος - παιδοεντατικολόγος, ο οποίος είχε κληθεί από το Ισραήλ, για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της κατάστασης της 4χρονης.

Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας βρισκόταν σε επαφή με τους ειδικούς, για τη μεταφορά του κοριτσιού με αεροπορικό ασθενοφόρο (αεράμπουλανς) στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο παιδοεντατικολόγος, που παρακολούθησε το κοριτσάκι, της είπε ότι θα ήταν «πολύ ριψοκίνδυνο» να μεταφερθεί το παιδί με αεράμπουλανς.

«Ανέμενα», είπε συγκεκριμένα, «ως αργά το βράδυ στο γραφείο μου και αν χρειαζόταν η μεταφορά του παιδιού θα την κάναμε. Αλλά, δυστυχώς, σύμφωνα με τον παιδοεντατικολόγο, δεν μπορεί να μεταφερθεί στο εξωτερικό».

Η Δρ. Γιαννάκη ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας «καταθέτει την ψυχή του και θα την καταθέτει , για οποιοδήποτε άρρωστο, που περνάει δύσκολες στιγμές. Είμαι σε ετοιμότητα -ότι χρειαστεί- να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Δρ. Γιαννάκη είπε πως «η κατάσταση υγείας του μικρού κοριτσιού μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ κρίσιμη», εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσει το κοριτσάκι να ξεφύγει σύντομα από την κρισιμότητα.

Σημειώνεται ότι ο παιδοεντατικολόγος αναχώρησε για το Ισραήλ στις 23:00 τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE