Φόνος στις Κεντρικές Φυλακές: Στο Κακουργιοδικείο ο κύριος ύποπτος - Τι συμβαίνει με τους συνεργάτες του
20.12.2022 - 12:11
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κάθισε σήμερα ο βασικός ύποπτος για τον φόνο του 41χρονου Τουρκοκύπριου κατάδικου, Tansu Cidan.
Πρόκειται για 29χρονο κουρδικής καταγωγής που παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Ο ίδιος απάντησε αθώος σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Την ίδια γραμμή κράτησαν και δύο εκ των συνεργών του 29χρονου, οι οποίοι θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Δικαστήριο στις 30 Ιανουαρίου 2023. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου, ο 4ος κατηγορούμενος αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. Η ποινή του θα επιβληθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2022.
Την ίδια ώρα, οι τρεις δεσμοφύλακες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου την 1η Μαρτίου 2023.
Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.