Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: «Λυπούμαστε για τις προκλητικές δηλώσεις - Δεν βοηθούν κανέναν»

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: «Λυπούμαστε για τις προκλητικές δηλώσεις - Δεν βοηθούν κανέναν»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για τη συνέχιση της προκλητικής ρητορικής σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις νέες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star για την κλιμάκωση της ρητορικής και τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο διπλωματικών συμβούλων και στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Όπως ανέφερε, «σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο μεταξύ των συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων. Οι απειλές και η προκλητική ρητορική θα αυξήσουν μόνο την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την πρόσφατη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ της Άννας-Μαρίας Μπούρα, της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου και επικεφαλής συμβούλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Κυπριακό: Ναρκοθετεί την πενταμερή της Νέας Υόρκης, η Τουρκία - Καταθέτει χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού ο Τατάρ

Λευκωσία και Ηνωμένα ΄Εθνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη διευρυμένη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη περί τα τέλη Ιουλίου, με την προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, να συνεχίζει τις επισκέψεις και τις επαφές της, στις εγγυήτριες δυνάμεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE