Ο αιφνίδιος θάνατος βρέφους 2.5 μηνών το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, συγκλόνισε το Παγκύπριο.
Οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση μίλησε ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας, Μιχάλης Αναστασιάδης, εξηγώντας τι είναι το σύνδρομο της Κούνιας και πως ορίζεται ο αιφνίδιος θάνατος.
Σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, αιφνίδιος θάνατος συμβαίνει τους πρώτους μήνες ζωής ενός βρέφους, και θεωρείται ότι υπάρχει όταν δεν παρουσιάζεται άλλο νόσημα. Δηλαδή "Ο ορισμός αποκλείει την πιθανότητα να έπασχε από άλλο νόσημα. Αν βρεθεί πχ πνιγμονή τότε σημαίνει ότι δεν θεωρείται αιφνίδιος θάνατος. Εξηγώντας πως το αφύσικο φαινόμενο αιφνίδιου θανάτου συμβαίνει σε υγιή παιδιά.
Λάθος το φάσκιωμα των μωρών
Ανάμεσα σε όσα ανέφερε ο κ.Αναστασιάδης, τόνισε πως είναι λάθος το φάσκιωμα των μωρών. Μάλιστα σχολίασε πως "Επισκεπτόμενοι κλινικές, αναφέρουμε ότι αυτό το φαινόμενο δεν χρειάζεται. Το παιδί μπορεί να ζεσταθεί με το καλό σκέπασμα με σεντονάκια και κουβερτούλες".
Ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται η πλάγια και μπρούμυτα θέση τοποθέτησης του παιδιού μέσα στην κούνια.
Όσον αφορά τα συστήματα μέτρησης αναπνοής ή μόνιτορς ο κ.Αναστασιάδης σχολίασε πως οι γονείς είναι καλό να έχουν μόνιτορ αλλά τα συστήματα αναπνοής είναι για συγκεκριμένα βρέφη τα οποία γνωρίζουν ότι υπάρχει ιστορικό οικογένειας.
Επίσης ανέφερε ότι μέχρι και τους πρώτους 6 μήνες τα βρέφη πρέπει να κοιμούνται στο δωμάτιο των γονιών αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι.
Δείτε το βίντεο:
Επίσης ανέφερε ότι μέχρι και τους πρώτους 6 μήνες τα βρέφη πρέπει να κοιμούνται στο δωμάτιο των γονιών αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Ο όρος «φιλία» - Αυτοί είναι οι τρεις τύποι φιλίας που εξασφαλίζουν ειλικρινείς σχέσεις
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις