Ισπανία: Ξεκινούν πιλοτικά πρόγραμμα για λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς μείωση μισθών - Στόχος η ενίσχυση της παραγωγικότητας

Ισπανία: Ξεκινούν πιλοτικά πρόγραμμα για λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς μείωση μισθών - Στόχος η ενίσχυση της παραγωγικότητας

Πιλοτικό πρόγραμμα για τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας τουλάχιστον κατά μισή ημέρα, χωρίς να απειλούνται οι μισθοί ξεκινά η Ισπανία, προσπαθώντας να ενισχύσει την παραγωγικότητα.

Με στόχο τη βοήθεια μικρομεσαίων βιοτεχνιών, οι εταιρείες που ζητούν τη στήριξη καλούνται να σχεδιάσουν τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, για να αντισταθμίσουν τις υπερβάσεις στο μισθολογικό κόστος.

Το πρόγραμμα έχει ύψος 10 εκατ. ευρώ. Οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν εντός ενός έτους, ενώ η εταιρία θα πρέπει να διατηρήσει το πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η συζήτηση για το λεγόμενο «σκανδιναβικό μοντέλο», με βάση το οποίο εκτιμάται ότι η παραγωγικότητα θα αυξηθεί εάν μειωθούν οι ώρες εργασίας, δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά η ιδέα άρχισε να γίνεται περισσότερο δημοφιλής μεταξύ εταιριών, πολιτικών και φορέων του δημόσιου τομέα κατά την κρίση της Covid-19.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.