Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο έλεγχος στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις των στρατοπέδων της ΕΦ

Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο έλεγχος στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις των στρατοπέδων της ΕΦ

Σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς, εκτελείται τόσο προληπτική όσο και διορθωτική συντήρηση, σε τακτά χρονικά διαστήματα και στα πλαίσια της συντήρησης, γίνεται, όπου απαιτείται, και αναβάθμιση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια αναφέρει το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για το θέμα της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι “για τις εν λόγω ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις εκτελείται σε χρονιαία βάση λεπτομερής έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει, την επιθεώρηση όλων των  ηλεκτρολογικών σημείων και εξοπλισμού, καθώς και ηλεκτρολογικές μετρήσεις, όπως καθορίζονται στον περί Ηλεκτρισμού Νόμο και Κανονισμό και στα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα”.

“Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των χώρων και των χρηστών των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, παρατηρούνται συχνά, σπασίματα σε ρευματοδότες, πίνακες διανομής, φωτιστικά και γενικά στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών,  μόλις λάβει ενημέρωση για την ύπαρξη σημείου επικινδυνότητας σε ηλεκτρική εγκατάσταση, επιλαμβάνεται άμεσα του προβλήματος”, συνεχίζει το Υπουργείο Μεταφορών.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι “οι υπηρεσίες του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση όλων, για την παροχή ορθής και πλήρους ενημέρωσης, για οποιοδήποτε θέμα της αρμοδιότητας του τμήματος”. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE