Επί ποδός η Αστυνομία την Κυριακή για ομαλή διεξαγωγή Αρχιεπισκοπικών Εκλογών – Θα συσταθεί Κέντρο Χειρισμού Κατάστασης Κρίσεων

Επί ποδός η Αστυνομία την Κυριακή για ομαλή διεξαγωγή Αρχιεπισκοπικών Εκλογών – Θα συσταθεί Κέντρο Χειρισμού Κατάστασης Κρίσεων

Ένας μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας θα συνδράμει για την ομαλή διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, μέσα και έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι η Αστυνομία θα αναλάβει την αστυνόμευση και την τήρηση του νόμου και της τάξης σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων.

Επιπλέον, είπε ο κ. Ανδρέου, θα λάβει μέτρα ασφάλειας σε όλους τους πιθανούς χώρους εκδηλώσεων ή και χώρους που ενδεχομένως θα χρειαστεί η παρουσία της Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, και διαθέτοντας τον ανάλογο αριθμό μελών της Αστυνομίας για την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σημείωσε ότι θα συσταθεί Κέντρο Χειρισμού Κατάστασης Κρίσεων, το οποίο θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της επιχείρησης, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, βοηθούμενο από το Διοικητή της ΜΜΑΔ.

Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα συνδράμει η Αστυνομία στη διεξαγωγή των εκλογών, ο κ. Ανδρέου είπε ότι ένας μεγάλος αριθμός μελών της Αστυνομίας θα καλύπτει με μηχανοκίνητες περιπολίες όλες τις πόλεις, τα προάστια και τα χωριά της κάθε επαρχίας, μέσα και έξω από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα σε συνεννόηση με τους εφόρους εκλογής κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών αλλά και στην καταμέτρηση των ψήφων, ώστε η ψηφοφορία να διεξαχθεί υπό συνθήκες ομαλότητας, τάξης και ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE