Bild: Αυτά πουλάει η Ελλάδα – Λιμάνια, παραλίες και γήπεδα. Δείτε την λίστα

Bild: Αυτά πουλάει η Ελλάδα – Λιμάνια, παραλίες και γήπεδα. Δείτε την λίστα

Με τίτλο «Η μεγάλη λίστα των ελληνικών πωλήσεων» η γερμανική εφημερίδα Bild παρουσιάζει όσα αναμένονται να βγουν στο σφυρί.

Στόχος των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είναι ήδη γνωστό, είναι η συλλογή 50 δισ. ευρώ από τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας εμπνεύστηκε από την δημιουργία του ειδικού ταμείου με τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, στο πλαίσιο των εγγυήσεων για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Η λίστα της εφημερίδας "Bild" περιλαμβάνει από λιμάνια και αθλητικά κέντρα έως παραλίες, ως όλα αυτά που θα μπορούσαν να ξεχρεώσουν τους Γερμανούς φορολογούμενους της Ανγκελα Μέρκελ. 

Αναλυτικά ο κατάλογος της Bild:

  • Μαρίνες, όπως αυτή της Επιδαύρου ή σε νησιά όπως η Υδρα (αδιευκρίνιστη τιμή)
  • Λιμάνια, π.χ Πειραιά και Θεσσαλονίκης (περίπου 600 εκατ. ευρώ)
  • Παραλίες, για παράδειγμα της Ερμιόνης στην Πελοπόννησο
  • 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ άλλων της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Κω (αναμενόμενα έσοδα 1,3 εκατ. ευρώ)
  • 2 Airbus (αξία 10 εκατ.)
  • 2.500 κτίρια του υπουργείου πολιτισμού και σιδηροδρόμων, αλλά και κτίρια στο εξωτερικό συμπεριλαμβανόμενων αυτών σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη
  • 77.332 στρ. δημόσιας γης
  • Ιαματικές πηγές
  • Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου
  • Ξενοδοχεία, όπως στη Ρόδο
  • Την πρώην αμερικανική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη λίστα θα μπορούσαν να προστεθούν περίπου 6.000 νησιά. Ενα από τα οποία, το νησί του Αγίου Θωμά, αγόρασε ο Γουόρεν Μπάφετ για 15 εκατ. ευρώ το σαββατοκύριακο.



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE