ΠΑΣΥΝΟ και κλάδος ΠΑΣΥΔΥ προειδοποιούν με μέτρα για τις επιθέσεις στα ΤΑΕΠ

ΠΑΣΥΝΟ και κλάδος ΠΑΣΥΔΥ προειδοποιούν με μέτρα για τις επιθέσεις στα ΤΑΕΠ

Επιθετικές συμπεριφορές και ενέργειες κατά του νοσηλευτικού προσωπικού στα ΤΑΕΠ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους καταγγέλλουν η ΠΑΣΥΝΟ και ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συντεχνιών, «δεν είναι η πρώτη φορά που νοσηλευτές δέχονται επιθέσεις σε ένα ζωτικής σημασίας τμήμα, το οποίο εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για την περίθαλψη και τη φροντίδα των ασθενών με οξεία και επείγοντα θέματα υγείας». Επίσης, καταδικάζουν «την κάθε μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, ενάντια στους νοσηλευτές που καλούνται να εργαστούν στα ΤΑΕΠ υπό το καθεστώς των πιέσεων και των βίαιων πρακτικών».

Παρά τις πολλές προσπάθειες και εκκλήσεις των συντεχνιών για λήψη μέτρων για την προστασία των νοσηλευτών κατά την ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους, το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα αλλά και υποβαθμίζουν το θέμα, προσθέτουν οι συντεχνίες.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η διαλογή αλλά και η γενικότερη καθυστέρηση που επικρατεί σε όλα τα ΤΑΕΠ εξαιτίας του ότι ο ΟΚΥπΥ δεν έχει εξεύρει λύσεις μέχρι στιγμής. Ακόμη και τα δικά του πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται ως προς τους χρόνους εξυπηρέτησης των ασθενών».

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν ανεχόμαστε να κινδυνεύει μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού και να ακούμε τις κούφιες υποσχέσεις των αρμόδιων φορέων, προστίθεται.

Οι συντεχνίες προειδοποιούν ότι «την επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογο περιστατικό σε ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, την ίδια ακριβώς στιγμή τα μέλη μας θα  αποσυρθούν επ’ αόριστον από το σημείο διαλογής στο ΤΑΕΠ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE