Αποφάσεις για αιτητές ασύλου και πρόσφυγες έλαβε η ΕΕ

Αποφάσεις για αιτητές ασύλου και πρόσφυγες έλαβε η ΕΕ

Την μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 32 χιλιάδων 256 αιτούντων ασύλου, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα και την Ιταλία, αποφάσισαν οι 28 υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιοι για τα ζητήματα της μετανάστευσης.

Αποφασίστηκε επίσης, η επανεγκατάσταση περισσότερων από 20 χιλιάδων, ήδη αναγνωρισμένων προσφύγων εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η αρχική πρόταση της Κομισιόν έκανε λόγο για μετεγκατάσταση 40 χιλιάδων ανθρώπων που προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Ιράκ.
Η πρόταση περιλάμβανε υποχρεωτικές  ποσοστώσεις, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό από αρκετά κράτη - μέλη και κυρίως από την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία.
Το θέμα θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση πριν το τέλος του έτους με στόχο να υπάρξει συμφωνία για την μετεγκατάσταση και των υπολοίπων 8 χιλιάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE