«Παράθυρο» συμμετοχής Ρώσων στους Ολυμπιακούς του 2024 παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Παράθυρο» συμμετοχής Ρώσων στους Ολυμπιακούς του 2024 παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι αθλητές ενδέχεται να είναι σε θέση να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, ακόμη και αν δεν έχει τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τον δρόμο άνοιξε η πρόταση του Ασιατικού Ολυμπιακού Συμβουλίου για τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία και την Λευκορωσία στα προκριματικά των ασιατικών αγώνων του 2024, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή τους απαγορεύεται σε πολλές αθλητικές οργανώσεις.

Την πρόταση για τη συμμετοχή Ρώσων θα εξετάσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το προσεχές διάστημα, αναφέρει ο Guardian, πιστεύεται όμως ότι θα εγκριθεί.

Πάντως, η ΔΟΕ έχει τονίσει ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ως χώρες θα παραμείνουν σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να διοργανώσουν διεθνείς εκδηλώσεις, όπως και ότι οι αθλητές των δύο χωρών δεν μπορούν να φέρουν τα εθνικά χρώματα. Όσοι αθλητές υποστηρίζουν ανοιχτά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν θα συμμετέχουν καθόλου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πόρισμα «καίει»: Οι σκοτεινές τελευταίες μέρες του Θανάση Νικολάου και οι ευθύνες ανώτερων

Το πόρισμα «καίει»: Οι σκοτεινές τελευταίες μέρες του Θανάση Νικολάου και οι ευθύνες ανώτερων

Τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά ο στρατιώτης Θανάσης Νικολάου στον λόχο που υπηρετούσε στα Πολεμίδια, σκιαγραφεί το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Παππά – Αθανασίου, μέρος του οποίου φέρνει στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE