ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο 3ος ύποπτος – Τους πληρώνουμε και τον δικηγόρο: 250 ευρώ κάθε παρουσίαση

Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο 3ος ύποπτος – Τους πληρώνουμε και τον δικηγόρο: 250 ευρώ κάθε παρουσίαση

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα (20/07) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων παιδιών από την Λεμεσό κατά τα έτη 1992-2002.

Η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, παρακολουθεί στενά τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει συγκλονίσει το Παγκύπριο, αφού θεωρούμε ως ελάχιστον καθήκον μας την μεταφορά των πραγματικών γεγονότων που περιβάλλουν την υπόθεση. 

Το αίτημα των τριών υπόπτων (πάτερα, μάνας και μεγάλου γιου) να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο της επιλογής τους με έξοδα της Δημοκρατίας ικανοποιήθηκε. Καθοριστικής σημασίας στο να γίνει αποδεκτό το αίτημα τους διαδραμάτισε η σχετική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας το οποίο ουσιαστικά αξιολόγησε την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση και έδωσε θετική εισήγηση στο Δικαστήριο.  

Τους τρεις υπόπτους ανάλαβε ο νομικός Κωνσταντίνος Τταμπούρλας από τη Λάρνακα, με την διαδικασία να καθυστερεί για περίπου δυο ώρες, μέχρι να εμφανιστεί ο εν λόγω νομικός αφού έπρεπε να είναι παρόν ο ίδιος προσωπικά κατά τον διορισμό του και δεν είναι δυνατό να εκπροσωπείτο από άλλο συνάδελφο του. 

Ενόψει των πιο πάνω είναι φανερό ότι τελικά το κράτος θα κληθεί να πληρώσει τον δικηγόρο που θα τους εκπροσωπήσει. 

Τους πληρώνουμε το Δικηγόρο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νομικός, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των τριών υπόπτων, θα πληρωθεί από το κράτος με την ανάληψη της υπόθεσης περίπου στα 300 ευρώ, ενώ για κάθε παρουσία του στο κακουργιοδικείο θα αμείβεται με ένα ποσό γύρω στα 200 – 250 ευρώ σύμφωνα με νομικούς. Φυσικά οι κατηγορούμενοι έχουν το απόλυτο δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για νομική αρωγή από την στιγμή που το δικαιούνται, όμως το αίσθημα της κοινωνίας είναι πολύ διαφορετικό με δεδομένη την φύση των αδικημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν. 

Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο μικρότερος γιος

Σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρθηκαν, ο νομικός του 3ου υπόπτου αντεξετάζοντας τον ανακριτή της υπόθεσης Λοχία Παναγιώτη Πελοπίδα, ζήτησε όπως ο πελάτης του αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της υπόθεσης στο κακουργιοδικείο αλλά είναι άγνωστο ακόμη κατά πόσο αυτό το αίτημα του θα μπορέσει να γίνει αποδεκτό από το Δικαστήριο αφού οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρές και επισύρουν πολυετή φυλάκιση με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος της διαφυγής του σε περίπτωση που αυτός θα αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους. 

Σήκωσαν μανίκια οι ανακριτές 

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως η ανακριτική ομάδα της πολύ δύσκολης αυτής υπόθεσης έχει πάρει πολύ «ζέστα» το όλα θέμα, καθώς συνεχίζονται καθημερινώς να λαμβάνονται καταθέσεις από νέα πρόσωπα ώστε να συμπληρωθεί το τεράστιο παζλ. Όλα αυτά θα τεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να στοιχειοθετηθούν τα υπό εκδίκαση αδικήματα. 

Μαρτυρία από άνθρωπο κλειδί

 Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, άνθρωπος κλειδί έχει δώσει κατάθεση στην ανακριτική ομάδα, με την μαρτυρία του να ενισχύει ακόμη περισσότερο την όλη υπόθεση.Το ανακριτικό έργο παρά το μεγάλο του μέγεθος συνεχίζεται ασταμάτητα με εντατικούς ρυθμούς, ενώ οι καταθέσεις μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί και την Τρίτη (21/07), καθώς ο δικηγόρος των 3 ύποπτων ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τον φάκελο την υπόθεσης, ώστε να προβεί στην αντεξέταση. Το αίτημα του έγινε αποδεκτό από τον δικαστή και η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη (21/7)στις 9 το πρωί.

Της Ι. Μάντζιηπα 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top