«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το Time ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το Time ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το «πνεύμα της Ουκρανίας» ανακηρύχθηκαν το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό Time.

Το ετήσιο βραβείο των συντακτών του αμερικανικού περιοδικού απονέμεται σε κάποιον που θεωρείται ότι είχε τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Το περιοδικό έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» είναι κάποιος «που επηρέασε περισσότερο την επικαιρότητα ή τη ζωή μας, προς το καλύτερο ή το χειρότερο».

Ο 44χρονος Ζελένσκι ηγείται της χώρας του στον πόλεμο με τη Ρωσία μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να απομακρυνθεί ο ίδιος και η οικογένειά του σε ασφαλές μέρος κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής, ο Ζελένσκι παρέμεινε στο Κίεβο με τις αμυντικές του δυνάμεις.

Είπε ότι «δεν κρύβεται» και «δεν φοβάται κανέναν» καθώς ηγείται της αντίδρασης του έθνους του.

Ο Ζελένσκι γεννήθηκε το 1978 στο ρωσόφωνο Κρίβι Ριχ, μια νοτιοανατολική περιοχή της τότε Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.

Ήταν 12 ετών όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε και η Ουκρανία απέκτησε την ανεξαρτησία της.

Ο πρώην κωμικός ηθοποιός συγκλόνισε τον κόσμο όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2019 με το συντριπτικό 73% των ψήφων στον δεύτερο γύρο επί του Πετρ Ποροσένκο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE