Τατάρ: «Η διαφύλαξη του μέλλοντος των Τ/κ περνά μέσα από το έδαφος και τη γη τους»

Τατάρ: «Η διαφύλαξη του μέλλοντος των Τ/κ περνά μέσα από το έδαφος και τη γη τους»

Η διαφύλαξη του μέλλοντος του τ/κ «λαού» γίνεται μέσω της προστασίας του μεγαλύτερου φυσικού πόρου που είναι η γη και η αγροτική παραγωγή και ο τα εδάφη της «τδβκ» είναι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του τ/κ «λαού» στο νησί, υποστήριξε ο Ερσίν Τατάρ, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στο μήνυμά του ο Τ/κ ηγέτης προσθέτει ότι η 5η Δεκεμβρίου καθορίστηκε ως Παγκόσμιας Ημέρα Εδάφους με απόφαση της 68ης ΓΣ του ΟΗΕ μετά από αίτημα του FAO. Είναι απαραίτητο, αναφέρει, να αρχίσουμε άμεσα να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει λόγω των περιορισμένων γεωργικών εκτάσεων και να φέρουμε άμεσα στο προσκήνιο την κάθετη ανάπτυξη αντί για την οριζόντια. Μια σωστή και άμεση μέθοδος, συνεχίζει για την κάθετη ανάπτυξη είναι ο καθορισμός των καλλιεργήσιμων αλλά και των μη παραγωγικών εκτάσεων.

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στο έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, λέγοντας πως είναι ο «αγωγός ανάσας» για την γεωργία.

Το έργο αυτό, αναφέρει, με το οποίο αναμένεται να φτάνουν στο ψευδοκράτος 75 εκατομμύρια m³ νερού ετησίως, θα καλύψει τις ανάγκες χρήσης πόσιμου και αρδευτικού νερού για 50 χρόνια. Το έργο, συνεχίζει, που πραγματοποιήθηκε με την Τουρκική Δημοκρατία είναι η απόδειξη ότι στηρίζουν το μέλλον τους και έχουν δεσμούς με τα εδάφη τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE