Ιαπωνία: «Παρακολουθούμε την κατάσταση μετά την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων από την Μόσχα »

Ιαπωνία: «Παρακολουθούμε την κατάσταση μετά την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων από την Μόσχα »

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι έχει αναπτύξει κινητά πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας σε ένα βόρειο νησί του Κουρίλ, μέρος μιας στρατηγικής τοποθεσίας αλυσίδας νησιών που εκτείνεται μεταξύ της Ιαπωνίας και της ρωσικής χερσονήσου Καμτσάτκα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας, Χιροκάζου Ματσούνο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι εντείνεται στις περιοχές της Άπω Ανατολής παράλληλα με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία διεκδικεί τα νησιά των νότιων Κουρίλων που κατέχονται από τη Ρωσία, τα οποία το Τόκιο αποκαλεί Βόρεια Εδάφη, μια εδαφική διαμάχη που χρονολογείται από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα τα κατέλαβαν από την Ιαπωνία.

Τα συστήματα Russian Bastion, τα οποία διαθέτουν πυραύλους με βεληνεκές πτήσης έως και 500 χλμ αναπτύχθηκαν στο νησί Paramushir, δήλωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Οι στρατιώτες του Στόλου του Ειρηνικού θα παρακολουθούν όλο το εικοσιτετράωρο για τον έλεγχο της παρακείμενης θαλάσσιας περιοχής και των στενών ζωνών», ανέφερε.

Το Υπουργείο είπε ότι δημιουργήθηκε στρατιωτικός καταυλισμός με εγκαταστάσεις που επιτρέπουν υπηρεσίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, διαμονή, αναψυχή και φαγητό για το προσωπικό.

Αυτή η εξέλιξη γίνεται ένα χρόνο αφότου η Ρωσία εγκατέστησε τα συστήματα Bastion στο νησί Ματούα στο κεντρικό τμήμα της κορυφογραμμής Κουρίλ, ανέφερε το Υπουργείο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE